tisdag 25 november 2008

Kejsarens nya kläder!


Ola i sin nya skräddarsydda outfit.
Våra kläder är klara och vi är mycket nöjda. Skräddaren kommer att få se oss ofta och troligen även våra vänner.

söndag 23 november 2008

torsdag 20 november 2008

Idag är det dagen D i Dubai.

Atlantis invigs och det med pompa och ståt. Idag får Dubai verkligen briljera med sin strävan i att alltid ligga i världsklass. Det ska vara den mest påkostade privatfesten någonsin, budgeten för festligheterna sägs ligga på 192 Mkr. Kylie Minogue är speciellt influgen för att uppträda i 60 min och för det uppges att hon får 24 Mkr. Det är 2.000 gäster inbjudna och dom bjuds på ett gigantiskt fyrverkeri, bara detta beräknas kosta ca 36 Mkr.
Dom provsköt lite igår medan vi satt och åt middag på vår Beachrestaurang – det var annat än Vattenfestivalens fyrsprakerier det.

Atlantis reser sig som ett modernt rosa sagoslott längst ut på Palm Jumeirah. Alla vi som bor på Palmen har fått mycket strikta regler hur vi ska kunna röra oss in och ut under detta dygn. Efter kl: 16.00 är det avspärrat och endast gäster eller de med speciella boendepasserkort + leg + pass + lgh leg får komma in. Sheikh Khalifa (Presidenten av UAE) kommer med hela sin familj samt Sheikh Mohammed (Vice President) han har för övrigt 19 barn och 50 barnbarn. Ja, bara kungafamiljen rymmer ju större delen av festen. Jag skulle såååå himla gärna var en av gästerna men det är det bara att drömma om.

Igår var vi i Satwa igen för att prova våra skräddarsydda kläder. Vi stannade till på en av gaturestaurangerna för middag. På menyn fanns fårhjärna och den serverades i mitten med pommes frites och råa grönsaker. Såg absolut inte gott ut.

På vägen dit var det en hetsig kille som låg bakom oss i kön. Eftersom det var gröngubbe stannande jag så att de gående kunde passera. Då blev han galen och tutade som en idiot, blinkade med ljusen och viftade med händerna. Sen svängde han runt mig och gasade på. Jag blev vansinnig och körde upp bredvid honom och vevade ner rutan och frågade vad fan han höll på med. Alltså han skrek något till mig som jag inte kunde uppfatta för han var så upphetsad. Men han avslutade med FUCK YOU !!! och gjorde ett så fint fuck off-tecken. Jag har blivit varnad att INTE göra det tecknet i detta land, då kan man åka i fängelse. Speciellt om man gör det till fel person, en lokal eller högt uppsatt. Det går lätt att se på bilens nummerplåt. Är det ett långt nummer är den en fin person och denna hade 4320 = rätt lågt. Vilket innebär att vi och alla andra faktiskt låter de lägre numrera göra lite som dom vill. För alla är rädda att bli bötfällda eller slängda i finkan. Man kan aldrig vinna mot en locale eller höghet, det är sånt som är det värsta i detta land.

Vi 22-tiden ska Ola och jag gå ner till stranden och beställa lite mat inför detta ENORMA FYRVERKERI som ska vara större än invigningen av OS.
Detta får bara inte missas !
/Hej.

söndag 16 november 2008

Candy, Meat & Apartments

Time flys !
Vi har äntligen köp en bil !!!
Det blev en grön Prado 2000 - vi kallar den gröna mamban. Ola är så glad och mallig över köpet att han inte kan sluta hitta anledningar till att ta bilen för något ärende. Vi köpte den av Samir som är från Sri Lanka. Eftersom både jag och Ola har varit där började vi prata om olika ställen vi besökt och fick direkt en fin kontakt. Han ville så gärna ta oss på middag nästa fredag för att prata om bilköpet och annat - vi kan inte annat än att säga JA eftersom han är så oerhört trevlig och snäll. Middagen blir tydligen på hans favoritställe, Eat & Drink på JBR. Ska tydligen vara en sjuhelvetes bra indier -härligt tycker vi. Amen.
Samir & Vår nya bil.
Har nu gått en vecka på min Illustrater kurs. Det är rätt kul men först är hela programmet nytt för mig och sedan ska jag lära mig alla termer och funktioner på snabb indisk/engelska. Det gäller att sitta hemma och öva in allt som vi gjort på lektionerna. Tura att jag har hela Kit Digital uppdraget att öva på. Kit ligger på 23:e våningen med en fantastisk utsikt.

Kit´s blivande kontor är helt och hållet ett skal för tillfället. Som jag skrev tidigare ska jag ge förslag på allt från golv, tak, möbler, belysning, reception, färger, ja ända ner till papperskorgen. Oerhört smickrande och roligt men också ett enormt stort uppdrag. Allt ska vara färdigt inom 2 månader. Se själva – det kommer aldrig att hända! Förhoppningsvis inom 4 månader. Och om 1-vecka börjar jag på mitt nya jobb och då blir det körigt att vara på två ställen samtidigt. -I fix.

Lite övrigt som har hänt.
* Vi har varit tillbaka i Satwa för att prova våra plagg som vi lämnat för uppsyning. Olas skjortor var jättefina förutom att de var lite vida över axlarna. Vet inte riktigt vad den modellen kallas?Men efter lite förklaring och nålning ska nog saken kunna rättas till. Jag var mycket nöjd med mina plagg, de behövde bara en lite justering på längen så blir det bra. I Satwa såg jag den roligaste skylten på länge. På en fasad stod det i grön text: Candy, Meat & Apartments. -det gäller att ha ett brett sortiment.
* Vi har varit på ett par stycken till härliga restauranger- ja vi måste ju prova nytt hela tiden så vi kan ta våra kommande gäster till de bästa, roligaste och mysigaste ställena.
* Jag har upptäckt en marknad som ligger på Marina Walk, de har massa kul saker. Hittade en spansk tjej som syr egna klänningar av ljuvliga tyger. Köpte en såklart.

* Vi hade ett lite housewarming party hemma hos Adam & Carolina eftersom de nu äntligen är färdiga med sin lägenhet. Vi är lite avis. Här är Adam, Ola och Gary på deras balkong.
// See you !

söndag 9 november 2008

Vår helg.



Vår härliga Pars-middag.

Restaurangen ligger i Satwa vid en parkeringsplats och fotbollsplan fast ändå avskilt så att man inte blir störd. Det blev direkt vårt favoritställe eftersom man sitter och äter på ett så roligt sätt.


Idag söndag hade vi en utstakat plan för hur dagen skulle komma att se ut. Det var först brunch hemma hos Henrik & Flora. De har precis fått en liten Victor på 1-månad och har Thea på 3-år. Hela familjen är jättegulliga. Vi fick bacon, scrambled eggs, goda ostar, melon, latte, jos och gott bröd. Så skönt att komma hem till någon svensk och få lite fräsch mat och prata svenska – bara prat liksom.

Efter 1 månads sökande, provkörningar och besök på olika bilfirmor hade vi nu äntligen bestämt oss för Pajeron från 1997. Ägaren hade äntligen fått igenom alla papper och vi hade hämtat ut pengarna. Vi skulle åka till Abu Dhabi efter brunchen och göra upp affären och sedan köra hem vår bil. När vi alla satt där hemma och Flora & Henrik och hade en trevlig lunch informerade Henrik om en ny lag som precis har kommit hit. Bilar äldre än 10-år får inte byta ägare och är de över 15-år måste de skrotas. Alltså innebär detta att vi inte kan sälja Pajeron vidare när vi tänker åka hem. Och vi vill ju inte köpa en bil för X-pengar och sedan lämna en på gatan eller köra den till skroten. Dubai är verkligen bara för det rika folket, fast de säger att de gör detta av miljöskäl. Ola blev vansinnig och var tvungen att meddela säljaren att vi dessvärre inte kan komma och genomföra affären då denna lag tillkommit. Ja, ni kan ju tänka er besvikelsen från båda håll.
Eftermiddagens schema föll helt och vi är återigen tillbaka på ruta Noll. Det är sånt här som gör en galen, så fort man tror att NU är allt klart ändrar det sig på en dag. Är det inte någon ny väg, avspärrning, lag så är det något tillstånd etc.
Gary, Anna, Adam & Ola.
I fredags tex när vi skulle till Bar 360 höll vi inte på att komma in för att vi inte hade med oss pass, leg samt alkoholtillstånd. Leg har inget med ålder att göra här utan ska bara intyga att jag är JAG. Så nu måste vi ansöka om alkoholtillstånd för att kunna beställa en drink när vi ska ut.

Bar 360 presenteras som ett av de coolaste barerna pga. dess location. Ligger vid Jumeirah Beach Hotel, precis vid Burj Al Arab. The prime location overlooking the cities ever changing coastline creates a buzzing vibe, where you can chill for hours to the cool house tunes playing until the early morning. Ingen av oss håller med om det – men då har man iaf varit där. Fast visst ligger det vackert.

/ a

fredag 7 november 2008

Besöket på Restaurang Maya

Vårt besök på Restaurang Maya igår kväll var en underbar upplevelse. Miljön var paradiset själv och den Mexicanska maten pricket över i:et. Ola hade hittat och bokat för oss. Deras hemmagjorda Guacamolen svängdes ihop på 2-minuter och var såklart den godaste jag ätit.
Fin väst ! Fin Ola.

Ett liv i solen, vid hav och stränder......

torsdag 6 november 2008

Schweden Die beliebtesten Musikstüche !

Dom senaste dagarna har passerat utan några speciella händelser. Visst händer det mig saker varje dag men jag kan ibland tycka det är lite för tramsigt för att ta upp på en blogg. Har verkligen upptäckt att man kan se Dubai på två helt olika sätt. Jag har även känt och upplevt dom båda. Jag skulle kunna beskriv en dag på två helt olika sätt, det beror bara på hur jag själv känner mig. Fast det gäller ju förvisso vart man än är.
Nu spelar jag Schweden die beliebtesten Musikstüche und Volkslieder Schwedens på hög volym i lägenheten för att få lite hemkänsla. Precis som man sätter på en platta dragspelsmusik hemma men i alla fall. Vi fick CD:n av Olas grabbgäng tillsammans med den där hemska långa fikusen. Undra om den står kvar i vår lägenhet ... hmm?

Jag fortsätter med mina hemmafru sysselsättningar, vilket i förlängningen skulle vara outhärdligt. Jag få bita ihop ett tag till och hoppas på att mitt arbetsvisum snart blir godkänt.
Detta avsnitt om mina besök och upplevelser på SPA Ibn Battuta är möjligen lite väl ingående men det är tänkt till några speciella personer som snart ska komma hit och hälsa på. Som jag vet älskar Spaaaaaaa.

Igår var jag på Ibn Battuta och fick manikyr, nackmassage och vaxade benen. Salongen har blivit utsedd till Dubai´s bästa skönhetssalong och har ca 20 kvinnor anställda. De är alla Philipinskor och klädda i exakt samma klädsel; vit rock, vitt hårband och vita toffelskor. De är så söta och rara och de kan verkligen sin sak. Deras arbetstider är inte att vara avundsjuk på, från kl: 09.00-21.00 med en timmes lunchrast. Är det mycket att göra får de bara 30-min på 12-timmars pass. Efter kl: 21 är det städning i 45-min och förberedelser inför nästa dag. Sen har dom resväg hem också så i bästa fall träffar de sin familj strax efter kl: 22.00 och detta gäller 6 dagar i veckan. Puh, jag ska inte klaga på mina kommande tider.

Massagen jag fick igår var grym, fast det lite punschiga i det hela var att de ville göra manikyren samtidigt som massagen. Man kan liksom inte säga emot eftersom det då uppstår förvirring och alla blir inblandade. Så jag sa bara -ja ok, men visste att jag inte skulle kunna njuta av massagen samtidigt som jag ska sitta och spänna armarna och händerna för att inte vara en geléklump till hon som ska försöka utföra sitt arbete framför mig. Nästa gång beställer jag enbart massagen !

Hon som gjorde manikyren rensade och petade så jag har nog aldrig varit så clean och välvårdad runt naglarna förut. Jag valde knallrött nagellack ..hehe. Väl framme vid vaxningen får man som vanligt gå in i ett separat rum där ljuv musik spelas. Det är mycket trevlig inrett dock lite trångt men fräscht och fint. Dom använder en smart vaxtub som har en inbyggd spatel som de drar på benen. Det är mycket skönare än den vi är vana vid hemifrån. Sen börjar det lite märkliga, de liksom hastduttdrar med sin lilla pappersbit – ritsch, ratsch, rutsch. Det gör svinont men blir väldigt bra slutresultat. Därefter får man välja mellan olika thésorter, latte eller cappuccino – alla är goda. Sen är man ny och fin som en nyponros.

På måndag börjar jag en Illustrater kurs för att kunna slänga mig med olika designtermer och snickra ihop sjysta skisser. Vad jag gillar med Dubai är att man kan börja olika saker med en gång. Det finns inga väntetider här utan man bara ringer och så finns det tid när det passar en själv. Dag eller kväll spelar ingen roll, det är alltid öppet.

Ikväll ska vi på middag med ett Italienskt par som nyligen flyttat hit från Abu Dhabi. Tror det blir på Madinats Thai Restaurang nere vid kanalen. Det kan dessvärre vara fullbokat med tanke på att det är torsdagskväll och alla är lediga imorgon. Men det brukar alltid gå att lösa på något sett. Nu ska jag ner till poolen ett tag och hinna få lite sol på mig innan den försvinner bakom husen.
/ Puss

lördag 1 november 2008

Fabrics & Tailoring

Igår kväll hade jag och Carolina bestämt att vi alla fyra skulle åka in till Satwa (den äldre delen av Dubai) för att äta på en riktig indier och att försöka hitta en bra tygaffär och en skräddare. Vi kom iväg i skaplig tid eftersom både Adam & Ola kunde sluta lite tidigare. Det var ju fredagskväll vilket innebär helg och halabalo på gatorna. Från Moskén ljöd den vanliga bräckliga sången, från de olika gaturestaurangerna doftade det nygrillad kyckling och biltutorna fungerar = allt är som det ska. Vi gick in i första bästa tygaffär bara för att ta en titt men det visade sig visst att de hade väldigt fina tyger och bjöd på mangojos och vatten. Här stannade vi en stund och botaniserade bland alla silk, bomull och nylontyger. Ola blev lite intresserad av de ”skandinaviska bomullsskjorts tygerna” och började planera för eventuella kombinationer. Adam höll på att avlida av tråkighet så vi kände att detta fick Ola och jag ta imorgon själva då det finns gott om tid. Vilket vi förvisso hade nu men jaja….
Vi spatserade vidare och tittade in och ut i olika roliga och konstiga affärer. Efter ett tag ville vi äta middag och det blev på RIVA en indisk gaturestaurang som skulle vara bra. -Ååååå Guuuuuuuuuud så bra den var!!! Vi åt alla slags olika grytröror med bröd och lassi (en dryck bestående av yoghurt, vatten, salt och kryddor). Jag bet till på en grön chili som jag trodde var en paprika –det brann i min mun och det ville aldrig stoppa utan bara växte så att det till slut kändes som om jag bara hade ett stort hål till mun. Inte ens Lassin hjälpte. På vägen hem i ett gathörn bakade det bröd och vi kunde ju inte bara går förbi utan att köpa ett paket. Se själv - ja de var lika ljuvliga som de ser ut. - Mums.

Idag lördag har Ola och jag haft världens mysigaste dag. Vi började med frukost hemma, bestående av Olas franska inköpta salami, vårt bröd från gårdagen, thé med färsk ingefära samt en fruktdrink som jag mixade av kiwi, banan, granatäpple och apelsinjos.
Därefter plockade vi fram de plagg ur garderoben som vi ville göra kopior utav. Ola tog sin kostym, ett par linne byxor och en skjorta. Jag tog en kort jacka och en klänning. Vi åkte först ner till Marina Walk för att hämta upp Olas körkort som nu var klart och hämtade upp en is latte på Starbucks som alla sitter och sörplar på i bilarna. På vägen in mot Satwa körde vi förbi Dubai Offshore Sailing Club där Ola vill bli medlem för att kunna mönstra på under helgerna när han inte jobbar. Han vill liksom ha en hobby utanför jobbet vilket man verkligen kan förstå. Det var en rätt liten klubb men sådär lagom ruffig med en gammal räv som ägare. Kan nog bli bra. Han skrev iaf upp sig på listan och ska nu lämna in ansökningshandlingar - mycket seriös hantering.

Väl i Satwa gick vi raka vägen in till vår nya tygaffär och började välja och vraka, nästan lite hysteriskt från bådas håll. Vi blev nog båda lite upphetsade över hur mycket man kan göra och hur pass billigt det ändå är. Vi var där i över 2 timmar och hade 4 involverade säljare runt oss hela tiden. De bjöd på mangojos, söta karameller och vatten medan vi röjde bland alla tyger. Det blev massa nya klädesplagg för oss båda och vi ska tillbaka om en vecka och prova så allt är rätt måttat och till vår belåtenhet. -Å jag kan knapp vänta så kul är det.
Sen gick vi ner längs gatan och hittade ett härligt stället på gatan som vi beställde en helgrillad kyckling, kryddigt ris och vitlökssås. Jag tog en hel kokosnöt och drack och Ola en Lemonad. Saven från nöten ska tydligen var oerhört bra för alla slags krämpor så eftersom moskitos verkligen verkar tycka om mig här och de ger mig så snygga sår på benen, tog även lite kokosnötssav på dom också.


- I just Love this !
/ By