söndag 9 november 2008

Vår helg.



Vår härliga Pars-middag.

Restaurangen ligger i Satwa vid en parkeringsplats och fotbollsplan fast ändå avskilt så att man inte blir störd. Det blev direkt vårt favoritställe eftersom man sitter och äter på ett så roligt sätt.


Idag söndag hade vi en utstakat plan för hur dagen skulle komma att se ut. Det var först brunch hemma hos Henrik & Flora. De har precis fått en liten Victor på 1-månad och har Thea på 3-år. Hela familjen är jättegulliga. Vi fick bacon, scrambled eggs, goda ostar, melon, latte, jos och gott bröd. Så skönt att komma hem till någon svensk och få lite fräsch mat och prata svenska – bara prat liksom.

Efter 1 månads sökande, provkörningar och besök på olika bilfirmor hade vi nu äntligen bestämt oss för Pajeron från 1997. Ägaren hade äntligen fått igenom alla papper och vi hade hämtat ut pengarna. Vi skulle åka till Abu Dhabi efter brunchen och göra upp affären och sedan köra hem vår bil. När vi alla satt där hemma och Flora & Henrik och hade en trevlig lunch informerade Henrik om en ny lag som precis har kommit hit. Bilar äldre än 10-år får inte byta ägare och är de över 15-år måste de skrotas. Alltså innebär detta att vi inte kan sälja Pajeron vidare när vi tänker åka hem. Och vi vill ju inte köpa en bil för X-pengar och sedan lämna en på gatan eller köra den till skroten. Dubai är verkligen bara för det rika folket, fast de säger att de gör detta av miljöskäl. Ola blev vansinnig och var tvungen att meddela säljaren att vi dessvärre inte kan komma och genomföra affären då denna lag tillkommit. Ja, ni kan ju tänka er besvikelsen från båda håll.
Eftermiddagens schema föll helt och vi är återigen tillbaka på ruta Noll. Det är sånt här som gör en galen, så fort man tror att NU är allt klart ändrar det sig på en dag. Är det inte någon ny väg, avspärrning, lag så är det något tillstånd etc.
Gary, Anna, Adam & Ola.
I fredags tex när vi skulle till Bar 360 höll vi inte på att komma in för att vi inte hade med oss pass, leg samt alkoholtillstånd. Leg har inget med ålder att göra här utan ska bara intyga att jag är JAG. Så nu måste vi ansöka om alkoholtillstånd för att kunna beställa en drink när vi ska ut.

Bar 360 presenteras som ett av de coolaste barerna pga. dess location. Ligger vid Jumeirah Beach Hotel, precis vid Burj Al Arab. The prime location overlooking the cities ever changing coastline creates a buzzing vibe, where you can chill for hours to the cool house tunes playing until the early morning. Ingen av oss håller med om det – men då har man iaf varit där. Fast visst ligger det vackert.

/ a

Inga kommentarer: